KKK
Meie külmkuivatatud tooteid saab kasutada:
- Eelroogades,
- Magustoitudes,
- Jogurti maitsestamisel,
- Müsli, täistera hommikueinete ja hommikusöögihelveste maitsestamisel,
- Putrudes,
- Smuutides,
- Kokteilides,
- Küpsetamisel,
- Kastmetes ja salatites,
- Snäkkidena
- Ning paljudel muudel viisidel… proovi järele!
Külmkuivatus on protsess, kus külmutatud tootest eraldatakse vaakum-keskkonnas vesi, kasutades nähtust nimega sublimatsioon – vee muutumine tahkest vormist gaasiliseks. Sellist meetodit kasutades on rakkude purunemine minimaalne ning säilivad toote kuju, välimus, lõhn, maitse ja toiteväärtus.
Külmkuivatuse meetodil on võimalik kuivatada peaaegu kõike, millel on niiskussisaldus. Peamisteks artikliteks on marjad, puu- ja köögiviljad, valmistoidud, kontsentraadid, ürdid, seened ja võrsed. Kui tegemist on unikaalse tootega, mille kohta meil puuduvad andmed, siis on alati võimalus teha proovikuivatus.
Külmkuivatuse meetodil kuivatatud tooted on kasutusel mitmes eri valdkonnas, peamisteks neist toidutööstuse, aga ka kosmeetika- ja farmaatsiatööstus. Jaemüügis on põhiline kasutus tervislik ja maitsev amps maiustusena. Sõltuvalt tootest ja pakendist, pikendab külmkuivatus toote säilivusaega kuni kolme aastani ja seda ilma kvaliteedi kahanemiseta, mis teeb külmkuivatatud toodete transpordi, säilitamise ja kasutamise väga mugavaks.